Sporløs

Billedresultat for spørgsmålstegn

Denne side er bestemt til fotos, hvorom der er tvivl om, hvad de forestiller, hvornår er de fra osv.
Fotos modtages med tak til indsættelse her. For kontakt se fanen “om“. Vi kommer gerne og fotograferer fotoet, så du ikke skal afgive det til os. Det ordnes på din bopæl i et snuptag. Eller besøg os på arkivet i Kolind, hvor vi tilsvarende kan hjælpe.

Svar på fotos i sporløs bedes venligst sendt til web-master på denne adresse: jenseriks@gmail.com….Svarene indsættes naturligvis på sitet.

27. aug
NYT FOTO TIL OPKLARING

Hvor er dette foto fra og gerne også årstal. Det er naturligvis fra vort område og svaret bringes om en måneds tid.

OPKLARING
af foto nedenfor fra 25. juni:
På fotoet ses vognmand Laurits Hansen med sin nye 1 tons lastbil, som han havde erhvervet i forbindelse med opstart at sin fragtrute Ryomgård – Århus i 1920. Læs mere om Laurits under fanen Arkiv-hylden.

25. jun.
NYT FOTO TIL OPKLARING

Hvem er denne herre?
Og gerne årstal også.
På bilen læses over frontruden:
Ryomgård-Bilen.
Ring eller skriv til lokalarkivet eller dets web-master, hvis du har et bud.
Svar bringes her på siden midt i august.


OPKLARING

af foto fra 30. maj.
Ryomgård Station fra 1930’erne, dog tvivl om det skulle være fra 1940’erne, men nærmere kan vi ikke komme det uden hjælp. Tårnet i baggrunden er Vindmøllen, der trak vand til vandtårnet, så lokomotiverne kunne få slukket tørsten.

30. maj.
Nyt foto til opklaring
,
– dvs. fotoet nedenfor kan alle vist se er Ryomgård Station. Men spørgsmålet er hvilket årstal, samt hvad det er for et “tårn”, der ses t.v. i billedet ved siden af Vandtårnet.

Ryomgaard St.

22. maj.
OPKLARING af foto nedenfor fra 20. apr:
Fotoet er fra Nimtofte 1920, og fotografen har formodentlig klatret lidt op i mejeriets skorsten. Vejen i forgrunden er Stationsvejen og det første hus til venstre er nr. 17, mens det første hus til højre med den hvide gavl er nr. 42. Under den grønne pil ses stationen og under den røde pil Nimtofte Kartoffelmelsfabrik (eksisterede 1918-1922, Birkevej 5, – i dag helt væk). Fotoet “lyver” lidt, for de to bygninger forekommer på fotoet lidt væk fra hinanden, men de lå faktisk overfor hinanden, – dog lidt skråt og med jernbanen imellem.

20. apr.
NYT FOTO
til opklaring:
Hvor er dette fra, – fotoet t.v.?
Og de to pile, grøn og rød, hvad peger de mon på?
Opklaring om en måneds tid.
20.apr.
OPKLARING af foto nedenfor fra 19 marts:
Det pågældende foto er Jens Yde, sognepræst i Kolind, som ved siden af dette job også var lærer i religion på Ryomgård Realskole i perioden 1952-1961.

19. mar
NYT FOTO til opklaring

HVEM ER DET?

For første gang bringes foto, der samtidig hermed bringes på sitet: www.ryomreal65, wordpress.com, fordi kendskabet til og interessen for den pågældende person er lige stor på begge sites.

Spørgsmålet er derfor det samme: Hvem er han? – og gerne årstal og profession.

Eventuelle svar bringes i april 2019.

OPKLARING
– af foto nedenfor fra 01. mar.

De pågældende personer – friske unge mennesker – var og er medlemmer af pop-gruppen JOLLY JOKERS. Gruppen opstod i 1961 og har – med pauser – bestået nu i over 50 år, dog ikke helt med de oprindelige medlemmer. Besøg deres hjemmeside www.jollyjokers.dk/ og læs deres spændende historie.
På fotoet nedenfor er fra venstre, – (forældre i parentes):
Ove Rasmussen (Snedker R. kolind), Poul Erik Pedersen, Vibevej, Ryomgård, Søren Rønde Hansen, (smed H. i Ebdrup), Jørgen Selmer Jensen (Skrædder S. Kolind), Tyge Clemmensen (brugsuddeler C. – senere købmand C. Skarresø).
Tak til Tyge C, der fra sin bopæl i Schweiz har hjulpet A-Z med opklaringen.

01. mar. NYT FOTO TIL OPKLARING
Hvem er disse unge mænd og har bussen bag dem noget med dem at gøre? Kontakt os venligst, så vi kan blive lidt klogere på fotoet.

01. mar. OPKLARING
til foto nedenfior fra 18. feb
.

Fotoet er fra Torvet 7 i Nimtofte. I forstørret stand skulle man på skiltet over indgangsdøren kunne læse. N.P. Ross og dette navn: Manufakturhandel. Til højre for butiksdøren er et stort butiksvindue og til højre herfor anes et lille skilt, hvor der skulle stå: Systue. Tidspunktet anslåes til engang i 1920’erne. I dag tjener ejendomen til beboelse.

18 feb.
NYT FOTO TIL OPKLARING.
Kontakt os venligst med forslag om, hvad fotoet nedenfor mon er, og om muligt gerne tidspunkt også.

18. feb
OPKLARING af foto 3. feb. (nedenfor).
Et forslag er, at det er fra Vallum søen og stien i forgrunden er den senere Gjerrrild-bane. Men der er dog tvivl. Kommer der andre forslag, så kontakt os venligst.

03. feb.
NYT FOTO TIL OPKLARING:

Hvor er dette motiv på maleriet fra ?
På bagsiden står der skrevet “Ryomgård” og fsv. er det jo opklaret. Men kan nogen hjælpe med at udpege det konkrete sted?
Svaret bringes her på siden om 2 uger.

16. jan.
Skovarbejdere fra Fjeld Skov i 1957

Bragt 1. gang d. 1. maj 2018 på sitet ryomgaardhistoriskeblade.wordpress.com, der nu er på vej til at blive udfaset. Det erstattes af midtdjurslokalarkiv.dk.
Vi har modtaget flere oplysninger om navne, som vi bringer nedenfor sammen med det oprindelige foto.

De oprindelige kendte personer er: 1. Anders Andersen,  3. Svend Frederiksen,  6. Chr. Andersen,  7. Karl Frederiksen, 8. Jacob Sørensen,  9. Anton Jensen,  10. Arne Rasmussen,  11. Anders Knorborg,  13. Hugo Rasmussen,  15. William Mikkelsen,  16. Peter Kruse,  17. Marinus Stær,  18. Elmer Jacobsen,  19. Anders Thygesen. Såfremt nogen kender de manglende navne, kontakt da venligst redaktøren: jenseriks@gmail.com……

Yderligere navne tilføjet d. 16. jan. 2018:

4. Alfred Sørensen (bror til nr. 8 Jacob Sørensen)
5. Laurits Laursen
12. Niels Laursen (bror til nr. 5 – Laurits Laursen).

Tak for hjælpen.

Nre. 2 og 14 er stadig ukendte, men kender nogen til dem, hører vi gerne herom.

OPKLARING
til foto nedenfor dateret 12. jan. 2019: Fotoet er en tegning af gården VEDØ. Tidspunktet er 1932, – før en brand gjorde det af med nogle af udbygningerne, så det måske for mange kan være svært at genkende gården.

12. jan 2019
NYT FOTO TIL OPKLARING
Vi bringer et nyt gammelt foto – en tegning – nedenfor til opklaring. Kontakt os venligst, hvis du ved noget om, hvad fotoet forestiller.

12. jan. 2019
OPKLARING af foto 23. dec. 2018 kan desværre ikke opklares, men vi er stadig parate til at høre, om nogen kan hjælpe. I mellemtiden indsætter vi et nyt foto ovenfor.

23. dec. 2018: 
ET FOTO TIL OPKLARING: Et foto er indsat nedenfor til opklaring. Et eventuelt svar bringes her på siden sidst i januar 2019:

Dette foto har lokalarkivet fået indleveret, og vi ved kun, at det stammer fra et album ejet af skolebestyrer Erik Munch, Ryomgård Realskole. Damen til venstre står med en kontrabas, mens damen til højre med violinen – måske hendes mor eller spillelærerinde? – ren gæt – står foran billeder i rammer på væggen og en flot radio!
Kan nogen hjælpe med at identificere fotoet ? Vi kontaktes gerne herom. Se vore adresser under “om“.